Greenwood House, natural and versatile housing

Greenwood House, una vivienda natural y versátil
This House in Seattle, Washington, was designed by Studio Malboeuf Bowie Architects, following the premises and wishes of the owner who wanted a simple and natural home for his family of three members. It had to be a compact House with a not too high cost and visually tidy.

The architects behind the project got to work. The result is the Greenwood home, a refuge that naturalness is breathed in each space.

Greenwood House, una vivienda natural y versátil
In addition to the premises provided by the owner of the House, the design by the architects contemplated also other priorities, as they are easy maintenance and energy efficiency. As well, the House has a series of rectangular volumes, structured on two levels. Public spaces are on the ground floor: dining room, living room and kitchen area, while the the first floor are located the private spaces: the bedrooms and bathrooms. The spine is the open staircase, built in a double height space, which provides natural light to the various rooms.

In addition, on one side of the House was designed a cantilever which includes one bedroom extra. An additional space that can be used in the future, which gives flexibility to housing.

Greenwood House, una vivienda natural y versátil
The Interior design is simple and effective, and is based on the flooring and wood, noble material par excellence, and the use of a color palette based on the white. The large Windows connect the interior with the garden.